Waverlei

Project

Het project omvat de bouw van 26 sociale appartementen met een ondergrondse parking.

Vroeger werd de site gevormd door een school. Bijgevolg is er in het ontwerp veel aandacht besteed aan de integratie van het ontwerp in zijn context en omgeving. De afbraak van het historisch schoolgebouw met bijbehorende toren lag immers zeer gevoelig voor de buurt. De eis van stedenbouw om de toren te herbouwen werd hierbij gerespecteerd.

De nieuw aangelegde groene buitenruimtes versterken de kwaliteiten van het project. De parkeerplaatsen en fietsenstalling van de bewoners werden ondergebracht op kelderniveau.

De afwezigheid van auto’s versterken hierdoor het groene karakter van de centrale buitenruimte. Samen met het architecturale ontwerp vormt het gebouw een harmonisch geheel en biedt het een rustige plek in het centrum van Putte. 

De gebruikte materialen beogen duurzaamheid. De gebouwen werden opgetrokken volgens een traditionele baksteenarchitectuur met spouwmuren, gevelmetselwerk, afgewisseld met licht plaatmateriaal en een zinken dakbedekking. Een duurzame beproefde bouwmethode met een lange levensduur. 

De gaanderijen en terrassen zijn opgebouwd uit een zwevende structuur in architectonisch beton, sporadisch ondersteund door fijne stalen kolommen. 

 

Ligging
Putte
Bouwheer

C.V.B.A Maatschappij voor de huisvesting van het kanton Heist-op-den-berg

Jaar
2019
Type
Residentieel
Sociaal wonen
Wonen