Julie Dereu en Johan Verborgh gaven samen met de bouwheer Xavier Vercaemst een interview aan Ondernemers over hun recentste samenwerking: Upstairs Hotel. 

"We zaten meteen op dezelfde golflengte wat het concept betreft", vertelt Julie Dereu. "Maar de urban-upstairs-stijl kreeg verder vorm tijdens de werkzaamheden.

Wil je meer te weten komen over dit project, klik hier.

 

Donderdag 21 juni organiseerde we opnieuw een arQ café. Een hapje, een drankje en paella in de avondzon, het was een mooie avond!

Afgelopen vrijdag bezochten we enkele projecten in en rond Oostende die we recent opleverden. We startten de dag met een stevig ontbijt in Upstairs (waar al enkelen bleven logeren). Hierna bezochten we enkele projecten in centrum Oostende en werden erna opgepikt door de BCO-bus. Deze bracht ons o.a. naar Koninklijk Werk waar we niet enkel de gebouwen bezochten, maar ook een interessante en pakkende uitleg kregen over de vzw. Erna gingen we lunchen in Runway 26=8 met zicht op de luchthaven.

Vandaag kregen we te horen dat Architectuurstudio werd weerhouden bij de wedstrijd voor het ontwerp van een sociale woonwijk met 57 woningen te Woumen. De Mandel prees de planmatige goede woningen, de verkeersremmende oplossingen, het aantrekkelijke openbaar groen en de sobere architectuur waarbij elke woning zijn eigen identiteit heeft door het materiaalgebruik. 

HIEP HIEP HOERA voor onze collega Luc!!! 70 jaar

Het team te Oostende is op zoek naar nieuwe medewerkers. We zoeken enthousiaste en communicatieve medewerkers die goed in een team kunnen samenwerken. Voel je je aangesproken en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, neem dan contact met ons op!

Het bureau te Oostende: [email protected]

Ons aanbod: integratie in een jong en dynamisch team, ruime ontplooiingskansen, aantrekkelijke verloning in overeenstemming met jouw ervaring en competenties, kans om autonoom te werken.

Voor meer info: zie vacatures

arQ │Interior Design ontwierp het interieur van een nieuw hotel: Upstairs. Recent werden enkele kamers reeds afgewerkt als testcase. Het ontwerp heeft een 'urban feel': er wordt gewerkt met hout, beton, metaal en groen. Het belooft een unieke beleving te worden. Dit hotel bevindt zich in het voormalige Royal Astor-hotel. Deze zomer gaat het hotel open.

Om meer te weten te komen over dit project: klik hier.

Het voormalige restaurant Charles Lindbergh aan de luchthaven gaat binnenkort open onder de naam Runway 26=8. arQ ontwierp de verbouwing. De werf is volop bezig en vordert goed, de opening is voorzien voor midden april. 

Om meer te weten te komen over dit project: klik hier.. 

Gisteren 21/12 organiseerden we een arQ Café - "Warmste Weekeditie" ten voordele van Koninklijk Werk Ibis. Zij bieden een thuis aan voor kinderen met een moeilijke thuissituatie. Onze gasten lieten een royale bijdrage achter in onze collectebus waardoor we € 585 konden storten. 

"Forse uitbreiding maakt indoor skipiste in Peer langste van de Benelux" Ook als architect was het een interessante ervaring. Lees meer over de bouw van deze complexe uitbreiding in dit artikel. 

Bekijk ook onze foto's van de bouw van de skipiste.