arQ interior design verscheen in het tijdschrift 'Op de werf'. 

Het artikel omvat de totaalrenovatie van het 'Oudste' Brugse hotel, omgetoverd tot hippe en trendy verblijfplaats.

Trots op deze samenwerking!

In onderstaande link vind je meer info over het project.

 

arQ werd aangeduid als winnaar voor de renovatie en uitbreiding van een administratief centrum en centrum voor crisisopvang te Malle van KINA! 

Meer info over het project? klik hier

arQ eindigde als winnend ontwerpteam voor het ontwerp van een sociale woonzorgzone met 42 woonentiteiten te Mechelen.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een belangrijke noord-zuid as, die bepaald wordt door twee poortgebouwen in de Nekkerspoelstraat en Paardekerkhofstraat. 

Een as die verschillende groene semi-publieke buitenruimtes aaneenschakelt en een passage creëert doorheen de site met een beleving van de verschillende sferen.

Meer info over het project? klik hier

 

Vandaag kregen we te horen dat arQ als laureaat uitkwam bij de wedstrijd voor het ontwerp van een sociale woonwijk met 25 appartementen te Heist-op-den-Berg.

Het ontwerp onderscheidde zich door een ingreep op de oriëntatie van de appartementen, de doorwaadbaarheid van het project, het aantrekkelijke groengebied en de sobere hedendaagse architectuur.

Meer info over het project? klik hier

De voorbereidende grondwerken voor de aanbouw van basisschool Gavertje Vier zijn gestart.

In totaal zullen de werkzaamheden minstens anderhalf jaar duren.

Julie Dereu en Johan Verborgh gaven samen met de bouwheer Xavier Vercaemst een interview aan Ondernemers over hun recentste samenwerking: Upstairs Hotel. 

"We zaten meteen op dezelfde golflengte wat het concept betreft", vertelt Julie Dereu. "Maar de urban-upstairs-stijl kreeg verder vorm tijdens de werkzaamheden.

Wil je meer te weten komen over dit project, klik hier.

 

Donderdag 21 juni organiseerde we opnieuw een arQ café. Een hapje, een drankje en paella in de avondzon, het was een mooie avond!

Afgelopen vrijdag bezochten we enkele projecten in en rond Oostende die we recent opleverden. We startten de dag met een stevig ontbijt in Upstairs (waar al enkelen bleven logeren). Hierna bezochten we enkele projecten in centrum Oostende en werden erna opgepikt door de BCO-bus. Deze bracht ons o.a. naar Koninklijk Werk waar we niet enkel de gebouwen bezochten, maar ook een interessante en pakkende uitleg kregen over de vzw. Erna gingen we lunchen in Runway 26=8 met zicht op de luchthaven.

Vandaag kregen we te horen dat Architectuurstudio werd weerhouden bij de wedstrijd voor het ontwerp van een sociale woonwijk met 57 woningen te Woumen. De Mandel prees de planmatige goede woningen, de verkeersremmende oplossingen, het aantrekkelijke openbaar groen en de sobere architectuur waarbij elke woning zijn eigen identiteit heeft door het materiaalgebruik. 

HIEP HIEP HOERA voor onze collega Luc!!! 70 jaar