arQ │Interior Design ontwierp het interieur van een nieuw hotel: Upstairs. Recent werden enkele kamers reeds afgewerkt als testcase. Het ontwerp heeft een 'urban feel': er wordt gewerkt met hout, beton, metaal en groen. Het belooft een unieke beleving te worden. Dit hotel bevindt zich in het voormalige Royal Astor-hotel. Deze zomer gaat het hotel open.

Om meer te weten te komen over dit project: klik hier.

Het voormalige restaurant Charles Lindbergh aan de luchthaven gaat binnenkort open onder de naam Runway 26=8. arQ ontwierp de verbouwing. De werf is volop bezig en vordert goed, de opening is voorzien voor midden april. 

Om meer te weten te komen over dit project: klik hier.. 

Gisteren 21/12 organiseerden we een arQ Café - "Warmste Weekeditie" ten voordele van Koninklijk Werk Ibis. Zij bieden een thuis aan voor kinderen met een moeilijke thuissituatie. Onze gasten lieten een royale bijdrage achter in onze collectebus waardoor we € 585 konden storten. 

"Forse uitbreiding maakt indoor skipiste in Peer langste van de Benelux" Ook als architect was het een interessante ervaring. Lees meer over de bouw van deze complexe uitbreiding in dit artikel. 

Bekijk ook onze foto's van de bouw van de skipiste. 

Afgelopen vrijdag trokken we naar Sint-Niklaas om enkele projecten van het team arQ | Architectenstudio te bekijken. We bekeken maar liefst 11 projecten in en rond Sint-Niklaas en sloten de dag af met een culinair diner. 

Wil je meer weten over de projecten die we bezochten? Bekijk dan zeker ook eens onze facebookpagina: klik hier 

In de wijk Houtem te Vilvoorde dienen +/- 242 eengezinswoningen te worden gerenoveerd. De uitvoering zal gebeuren in vermoedelijk 10 fases. We zullen de bestaande woningen op een economische manier omvormen tot een aangename, hedendaagse woning. 

Wil u meer weten over dit project: klik hier

Ons team te Sint-Niklaas zoekt nieuwe medewerkers. Stuur je CV naar [email protected]

 

We werden geselecteerd als laureaat voor ons ontwerp voor de verbouwing van een rusthuis tot Sociaal Huis, kantoren en serviceflats voor het OCMW Machelen. 

De publieke inkom van het bestaand gebouw wordt uitgebreid met een transparante onthaalzone. Daarnaast creëerden we een nieuwe, overdekte gaanderij langs de buitengevel. Op de verdiepingen worden de nieuwe kantoren van het sociaal huis voorzien. In het bestaande gebouw worden tevens 7 nieuwe serviceflats geïntegreerd, samen met een ontmoetingsruimte voor alle bewoners.

We werden geselecteerd als laureaat voor ons ontwerp voor de uitbreiding van een bestaande school met extra klaslokalen en een buitenschoolse opvang op de site De Klavers te Belsele. 

Rekening houdend met de bestaande bomen, de verschillende schoolgebouwen en het maximaal behouden van de speelplaatsen is er bewust gekozen voor één volume waarbij de luifel de kinderopvang en school met mekaar verbindt en het mogelijk maakt overdekt te circuleren. Deze luifel werkt zo als een organiserend element en vormt een horizontale belijning over de volledige gevellijn. 

We zijn geselecteerd als laureaat voor het bouwen van 25 sociale woningen te Deinze.

We zijn trots op de mooie omschrijving die de jury ons toestuurde: 

"Op basis van het jury moment en quotering op dinsdag 30 mei 2017, werd door de voltallige jury unaniem beslist om arQ architectuurstudio als laureaat in deze architectuurwedstrijd aan te stellen.