Renovatie Stadsschouwburg Sint-Niklaas van start gegaan

De werkzaamheden aan de stadsschouwburg van Sint-Niklaas zijn deze week officieel van start gegaan, met als gevolg de sluiting van de theaterzaal voor een zevental maanden. Het doel van de renovatie is verbetering en modernisering, met betere zichtlijnen, comfortabele zitplaatsen en meer ruimte voor het publiek.

Door de huidige indeling en hellingsgraad van de theaterzaal bieden heel wat zitplaatsen geen optimaal zicht op het podium. Vooral bezoekers achteraan onder het balkon hebben hier last van. Door de eerste zitrij te verbinden met het balkon, verbeteren alle zitplaatsen in kwaliteit, maar dit ten koste van de zaalcapaciteit. Het aantal effectieve plaatsen vermindert namelijk van zo’n 520 naar 433 plekken.

(Lees verder onder de foto)

Daarnaast wordt ook ingezet op een betere toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. De trapjes tussen de foyer en de eigenlijke zaal verdwijnen waardoor de ingang in het midden van de zaal op het niveau van de foyer komt en rolstoelgebruikers zich makkelijker tot in de zaal zullen kunnen begeven.

Gerelateerde projecten

Vorige
Vorige

Peter Benoit Park in volle opbouw

Volgende
Volgende

Opening nieuw politiekantoor Vilvoorde