Peter Benoit Park

Project

Vlakbij het centrum van Sint-Niklaas rijzen twee woontorens boven het Peter Benoit Park uit. Hun acht verdiepingen herbergen 98 appartementen van de Sint-Niklase Maatschappij voor Huisvesting. ArQ zal hierbij instaan voor de renovatie van beide woontorens. De appartementen zullen voldoen aan de hedendaagse normen qua oppervlakte, isolatie, ventilatie,… waardoor de levenskwaliteit stijgt. Dankzij de integratie van een externe passerelle en uitkragende balkons worden bovendien sociale contacten gestimuleerd, waardoor een levendige buurt ontstaat.

Het binnengebied tussen beide woontorens wordt het kloppend hart waar alle circulatie aan gekoppeld is. De inkom op het gelijkvloers wordt namelijk niet langer aan de buitenkant georiënteerd. Ook de nieuwe liftkokers en passerelles bevinden zich aan het binnengebied.

Door op het gelijkvloers bovendien grote open doorgangen te creëren en aan te dringen op extra doorsteken naar de omliggende straten, wordt het Peter Benoit Park beter doorwaadbaar. De site is autoluw want parkeren gebeurt aan de grens, waardoor er bovendien een hoop verharde oppervlakte kan vrijgemaakt worden voor een groene invulling.

 

Ligging
Sint-Niklaas
Bouwheer

Sint-Niklase maatschappij voor huisvesting 

Jaar
2019
Type
Masterplan
Residentieel
Verbouwing
Wedstrijden
Wonen