Peter Benoit Park: doorgedreven BENOvatie van twee Sint-Niklase landmarks

Het arQ project Peter Benoit Park is verschenen een artikel van Architectura over de totaalrenovatie van twee Sint-Niklase woontorens.

Vlakbij het centrum van Sint-Niklaas rijzen twee woontorens uit boven het Peter Benoit Park. Hun acht verdiepingen herbergen 98 appartementen van de Sint-Niklase Maatschappij voor Huisvesting (SNMH). De torens dateren van begin jaren 1970 en zijn ondertussen hopeloos verouderd. SNMH nam daarom ontwerpbureau arQ onder de arm voor een totaalrenovatie, waarna de appartementen zullen voldoen aan alle hedendaagse normen qua oppervlakte, isolatie en ventilatie. Maar arQ greep de renovatieplannen aan om ook de circulatie grondig te hertekenen. Dankzij de integratie van een externe passerelle en uitkragende balkons worden sociale contacten gestimuleerd, wat tegemoet zal komen aan de levendigheid van de buurt. Op dit moment zijn de werken aan de eerste toren volop aan de gang. In de loop van 2024 start de renovatie van het tweede woonblok.

Lees het volledige artikel in de bijlage of via de volgende link:

https://www.architectura.be/nl/nieuws/peter-benoit-park-doorgedreven-benovatie-van-twee-sint-niklase-landmarks-arq/?utm_source=newsletter&utm_campaign=20230601_NL