Stad Oostende geeft groen licht voor renovatie van erfgoedpand

Met trots kunnen we melden dat ons team, in samenwerking met Covico, groen licht heeft gekregen van Stad Oostende voor de renovatie van het erfgoedpand in de Velodroomstraat 4. Dit historisch waardevolle pand, gelegen in het hart van de Belle Epoquewijk, zal binnenkort in volle glorie hersteld worden.

De verwaarloosde gevel, een architectonisch juweel, wordt zorgvuldig gerestaureerd om zijn persoonlijke pracht en praal te herwinnen. Met deze renovatie willen we niet alleen het erfgoed van de stad beschermen, maar ook het unieke karakter van de buurt versterken.

Achter de historische façade komt een moderne twist: een volledig houten vliesgevel die de achterzijde van het pand zal verfraaien. Deze innovatieve toevoeging zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht en verbindt de binnenruimte harmonieus met de tuin.

We zijn verheugd dat de nieuwe eigenaars, ondanks de zware verwaarlozing, ervoor gekozen hebben om de originele gevel te behouden. Dit project, dat tot stand kwam in samenwerking met Covico, zal ongetwijfeld een blikvanger worden waar iedereen met bewondering langs zal wandelen.

Meer weten? Lees dan hier het volledig artikel op de website van Stad Oostende.

Volgende
Volgende

Succesvolle transformatie van Residentie Miramar