Woning Daisy

Project

De woning is een tijdloze, modernistische villa uit de jaren zeventig, gelegen in een grote tuin met vijver, zwembad en een oude boomgaard die uitloopt in een bos.

Het ontwerp van de uitbreiding van de woning integreert dat de extra ruimte op termijn mogelijks gebruikt worden als een flat voor de grootouders. Op die manier kan de woning in de toekomst functioneren als kangoeroewoning. De uitbreiding werd opgevat als “de kers op de taart”.

Om een optimale privacy te garanderen, blijft de straatgevel van het nieuwe volume gesloten. De tuingevel wordt opengewerkt en volledig gericht op de tuin, waardoor je van op een ruim overdekt terras zicht hebt tot diep in de tuin.

Om in de bestaande “witte” architectuur van de woning te blijven, wordt het nieuwe volume van de uitbreiding bekleed met witte geglazuurde tegelpannen. Deze gevelafwerking sluit perfect aan op de bestaande wit geschilderde gevels in gevelsteen, maar geven een zeer eigentijds accent aan de woning. Ze reflecteren zeer mooi het licht en de zon.

Ligging
Sint-Niklaas
Bouwheer

Dhr. en mevr. Smet

Jaar
2016
Type
Residentieel