Sociale woonwijk te Woumen

Project

Inbreiding in het centrum van Woumen met 57 nieuwbouwwoningen voor de sociale bouwmaatschappij de Mandel.

 

Sfeervol masterplan

Het doel was een sociaal project te ontwerpen met de nodige voorzieningen voor zowel jong als oud. Veel collectieve groenruimtes, met waterpartijen en speelgroen, moet het leven binnenbrengen in de wijk. Compacte en duurzame woonvormen, gecombineerd met functionele groenruimtes, zorgen voor zeer aangename woonerven. 

 

Goede woningen met een eigen identiteit

Alle woningen zijn compacte, functioneel ingedeelde woningen volgens het doorzonprincipe en met een goede oriëntatie van de leefruimtes en de private tuinen. Een connectie tussen de leefruimtes met de private buitenruimte en de collectieve zone zorgt voor een interessante wisselwerking tussen privaat en publiek. We kozen voor een eenvoudige architectuur met een verticale ritmiek. Door diepteverschil in de gevelvlakken en verschillende steenkeuzes krijgt elke woning zijn eigen identiteit binnen het geheel. 

Ligging
Iepersteenweg Woumen
Bouwheer

De Mandel

Jaar
2018
Type
Masterplan
Sociaal wonen
Contact

De Mandel