OCMW Machelen

Project

Verbouwing van rusthuis tot Sociaal Huis, kantoren en serviceflats voor het OCMW Machelen  –  Winnend ontwerp

Uitvoering: 2017 - 2018

De publieke inkom van het bestaand gebouw wordt uitgebreid met een transparante onthaalzone, waardoor het ruimtegevoel in de inkomhal groeit en maximaal benut wordt. De wachtzone voor de bezoekers van het sociaal huis bevindt zich bij het onthaal en staat in direct contact met de spreeklokalen. Hierdoor is de sociale controle op de verschillende zones in de inkomhal maximaal. De backoffice van de verschillende spreeklokalen staat in verbinding met de trappenhal, zodat het interne netwerk doorloopt tot in de kantoren op de eerste en tweede verdieping.

Bezoekers hebben via de inkomhal toegang tot de sociale winkel en de voedselsactie, maar ook via de nieuwe overdekte gaanderij langs de buitengevel. Deze nieuwe gaanderij wordt gevormd door een ruime uitnodigende luifel, die het nieuwe gezicht wordt van de verschillende geïntegreerde winkels zoals de sociale winkel, de voedselactie, het wassalon en de strijkwinkel.

Op de verdieping worden de nieuwe kantoren van het sociaal huis voorzien. De kantoorindeling is gebaseerd op het nieuwe werken. Een plek waar werknemers niet alleen overleggen maar ook in alle concentratie kunnen doorwerken. In het bestaande gebouw worden tevens 7 nieuwe serviceflats geïntegreerd, samen met een ontmoetingsruimte voor alle bewoners.

Ligging
Koningin Fabiolalaan 62, 1830 Machelen
Bouwheer

OCMW Machelen

Jaar
2017
Type
Kantoor
Verbouwing
Wedstrijden
Zorg
Contact

OCMW Machelen

C. Peetersstraat 45, 1830 Machelen