Inbreidingsproject te Oostende

Project

Inbreidingsproject in de Honoré Borgerstraat.

Op de site van een oude schrijnwerkerij werden 26 wooneenheden gebouwd met een ondergrondse parking voorzien van 20 parkeerplaatsen.

Aan de voorbouwlijn is er een meergezinswoning voorzien van vier bouwlagen en 21 wooneenheden. Alle appartementen hebben hierbij een eigen terras. Aan de voorgevel worden de terrassen deels inpandig, deels uitpandig ontworpen. Aan de achtergevel worden de gevels voorzien van een balkon.

Op het binnenplein - evenwijdig aan de achtergrens - werden nog vijf wooneenheden voorzien. De woningen liggen op vijf meter van de achtergrens. Dit zorgt ervoor dat deze wooneenheden voldoende licht zullen krijgen, en ook dat de woningen in de achterliggende Leffingestraat voldoende zonlicht krijgen via de achterzijde. Er ontstaat een ruim binnenplein. Elke wooneenheid beschikt over een ruim, zuidoost-gericht terras. 

Door deze opstelling ontstaat een ruim, groen binnenplein. Deze gemeenschappelijke open ruimte kan dus door de bewoners gebruikt worden als buitenruimte en ontmoetingsplaats. 

Ligging
Honoré Borgersstraat te Oostende
Bouwheer

De Gelukkige Haard

Jaar
2019
Type
Sociaal wonen
Wedstrijden
Wonen