Hotel Upstairs Oostende

Project

arQ │Interior Design ontwierp het interieur van een nieuw hotel: Upstairs in het voormalig Royal Astorhotel. Het ontwerp heeft een 'urban feel': er wordt gewerkt met hout, beton, metaal en groen. Upstairs is een hotel van C-hotels. Samen met skinn branding agency en de bouwheer werd eerst het concept uitgeschreven. Over elk belevingsaspect, van sfeer over geuren tot de juiste muziek, werd nagedacht. Upstairs is een aanrader voor al wie de klassieke hotelconcepten beu. 

De urban-upstairs-stijl kreeg verder vorm tijdens de werkzaamheden. We ontdekten telkens nieuwe bakstenen en betonnen elementen die we konden integreren. Samen met het vele groen creëerden we een ruwe maar huiselijke en warme sfeer. De huiskleuren zwart en geel verwijzen uiteraard naar de Yellow Cabs in New York. 

De 96 kamers werden volledig gestript en heropgebouwd met verschillende modules. Zo kreeg elke kamer een andere beleving. Het hotel is een ontmoetingsplaats die een divers publiek aantrekt, van de Oostendenaar tot de ondernemer die een vergaderzaal afhuurt. Waar vroeger het hotelzwembad zat is nu "the Pit" met glijbaan. Deze ruimte kan gebruikt worden door de hotelbezoekers om te ontspannen, maar is ook een unieke locatie voor evenementen. 

Bekijk ook zeker de site van Upstairs om het unieke concept te ontdekken: klik hier

Ligging
Oostende
Bouwheer

C-Hotels

Jaar
2018
Type
Hotel
Leisure
Verbouwing
Fotograaf
rv