Heirbaan

Project

Renovatie & uitbreiding van een woning met schuur tot BEN-wonen in het groen

Een hedendaagse ééngezinswoning. Op vraag van de bouwheer volledig gelijkvloers en uitgevoerd in bouwteam in slechts 6 maanden tijd, ondanks de hoge graad van detaillering en het spel van zuivere afwerkingslijnen.

De typologie van de schuur wordt herwerkt en gekneed tot een gepaste “woon-vorm”. Er ontstaat: één zuiver doorlopend hoofdvolume. Daaraan gekoppeld twee kleinere, weliswaar gelijkaardige volumes. Zij geven de buitenruimte vorm: een binnentuin tussen woning en schuren, een groene buffer tussen straat en woning en de tuin achteraan.

Materiaal van dak en gevel, geëtste zink, zijn identiek. Samen met aluminium ramen in dezelfde tint vormen ze één sober geheel. De uitzondering op de regel in de binnentuin: wit bepleisterde wanden welke het daglicht reflecteren.

Grote glaspartijen en minimale niveauverschillen vervagen de grens binnen-buiten. Ruimtes vloeien over in elkaar. De dakhellingen, die voelbaar zijn in alle ruimtes begeleiden je doorheen de ruimte.

Ligging
Haasdonk
Bouwheer

Dhr. en Mevr. Vercruyssen

Jaar
2016
Type
Residentieel
Wonen
Contact

Dhr. en Mevr. Vercruyssen

Fotograaf
Yannick Milpas - At Home Publishers & Lookadiz