Forse uitbreiding Skipiste Snow Valley

Forse uitbreiding maakt indoor skipiste in Peer de langste en steilste van de Benelux. Het project, voltooid in augustus 2017, werd met lof ontvangen door zowel de bouwheer als de skiërs, en toont de toewijding en expertise van het bouwteam.

Snow Valley, al bekend onder skiliefhebbers, heeft recentelijk zijn indoorpiste uitgebreid met 130 meter. Dit maakt het tot de langste en steilste skipiste in de hele Benelux, wat internationale aandacht trekt. Het project omvatte complexe bouwwerkzaamheden, waaronder het plaatsen van 650 ton zwaar materiaal in slechts 34 weken. De uitbreiding begon in april en werd gerealiseerd door Altez Group, in samenwerking met arQ. Het project omvatte de bouw van vijf modules, elk 24 meter lang en 30 meter breed, die vervolgens met een 750 tons kraan werden geplaatst. Wind werd een uitdaging tijdens de hijswerken, waardoor de operatie langer duurde dan gepland. Ondanks de strakke deadline en de wind verliepen de werkzaamheden vlot en efficiënt en werd het project binnen de voorziene tijd opgeleverd.

(Lees verder onder de foto)

Beeld: Meco Metal - Altez Group

De nieuwe structuur rust op tien stalen pijlers, verankerd op zestien schroefpalen met een diepte van 14 meter. Vakwerken werden gebruikt om de overspanningen te realiseren en de staalstructuur werd overgedimensioneerd voor brandweerstand, wat extra schilderwerk overbodig maakte.

Vorige
Vorige

Uitbreiding van de school De Klavers te Belsele – Winnend ontwerp

Volgende
Volgende

arQ in Ondernemers